Origineel bericht van: Roelof
Origineel bericht van: Jan
Klopt Alfons, er zijn meer rechtsdraaiende weet alleen niet welke. Ik denk dat Roelof die ontsteking heeft besteld voor een solex.


idd nieuw blokje aan het opbouwen, cnc carter, volle krukas, vrijloopkoppeling enz.
Momenteel bezig de originele spoelenplaat geschikt te maken voor de puch maxi ontsteking, jammer dat ik nu de goede onderdelen niet heb.

linksom of rechtsom heeft ook te maken met de magneten er zitten meestal 4 schoenen in een vliegwiel ( de moderne zit een magnetisch "lint" in met met eerdere velden) zodat je alternerend een Noord en een zuidpool hebt.
De beste vonk krijg je als de middenelectrode van de bougie de vonk levert dat is dus in feite een gelijkspanning. via de "kurketrekker regel" kun je zien hoe een magnetisch veld een stroom maakt, het is dus belangrijk of je de stroom start via een Noordpool eerst en dan Zuidpool of andersom, draait je vliegwiel andersom dan geeft je bougie de vonk verkeerd om en is minder
niet per definitie te zeggen of eerst Noord en dan zuid, hangt ook weer af hoe je spoel gewikkeld is, hoewel daar meestal de onderste wikkeling aan massa ligt, maar dat hoeft niet.

weer eens leuk voor iemand met een scope om dat uit te zoeken.


Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)