Origineel bericht van: Joan
Origineel bericht van: Roelof

Mijn ervaring met het hardsoldeer is dat je nog moet oppassen anders straal je het zo weer weg, tankjes zien er mooi uit, wat kan er nu nog mis gaan in de toekomst.

hardsoldeer is inderdaad zacht, maar daar waar je het weg kan stralen doet het toch niets, hardsoldeer is pas echt sterk als het in een nauwe spleet zit en dat straal je toch niet weg ( hoe nauwer de spleet hoe sterker het is)
feitelijk niet echt een probleem alleen als je een gat hebt dichtgemaakt , kans dat je die weer open straalt
Het dichten van de nauwe spleetjes onder de steuntjes was inderdaad het doel van de oefening, waardoor zowel eventuele micro lekkage werd opgeheven en tevens een grotere mechanische stijfheid ontstond.
Tijdens het "roodgloeien" van het metaal dan de soldeertin zo toegevoegd dat deze door de capillaire werking als het ware de spleet in werd gezogen.
Hetgeen je aan de oppervlakte rondom zie is inderdaad niet of nauwelijks functioneel en bovendien heb ik bij het stralen niet meer "in de spleten" gericht.
Nu alles toch gestraald moest worden i.v.m. uitdeuken en vertinnen was het natuurlijk DE gelegenheid om de steuntjes met hardsoldeer te behandelen.

Last edited by RedFox; 25/02/15 11:48 PM.

Groeten, Geert


Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn Solex Oto '63