Solexforum logo
Active Threads | Active Posts | Unanswered Today | Since Yesterday | This Week
Carburateur, benzinepomp en uitlaat Jump to new posts
Re: pompbout John Meisters Yesterday at 03:54 AM
NOOT: nieuwe pompen komen vaak met een pompbout die kort draad heeft aan de ene kant om in de pomp te schroeven en een oeverloos lang draadeind aan de andere kant zodat je de kap lekker kapot kan schroeven door de bevestigingsmoer bovenop maar aan te blijven draaien, want die stopt nergens op totdat je hem door de kap hebt heen getrokken

Nog een tip: draai die moer van de kap sowieso niet te vast, grote kans dat je later de complete pompbout eruit draait als je het wel doet.

Kijk even hoe lang het boutje is en verzeker je er van dat de bout die je gaat gebruiken niet langer is.
6 61 Read More
De Solex motor Jump to new posts
Re: Solex oto geratel? Joan 01/08/21 07:29 AM
laatst nog eentje klopte de ophanging van het luchtfilter niet, die lag maar net aan op de twee voorste kopbouten en achteraan op de carburateur ( rubber ring daar aanwezig) na verloop van tijd zag je wat typische "blubber" bij de kopbouten ( mengeling van olie water en slijtage poeder van aluminium. Bleek de voorspanning van montage net niet genoeg om te voorkomen dat bij bepaalde motortrillingen het filter ging dansen. Stukjes rubber slang over de pootjes die in de steuntjes van de luchtfilterbodem zitten gestoken als extra steun ( andere optie filter ophangbeugel verbuigen of carrosserie ringen onder de voorste kopbouten) resultaat ook geen gerammel meer ( zal het in dit geval wel niet zijn want de originele beschrijving zegt dat het gerammel stopt als je de motorlifthevel pakt, hoewel deze zelf ook bijdraagt aan het invoeren van trillingen, ze zwiepen meestal nogal van links naar rechts)
9 206 Read More
De Solex motor Jump to new posts
Re: reparatie ellende ex verhuurfiets Antoine 30/07/21 06:13 PM
Laatst nog een verhaal gehoord over een Solex die gekocht was bij een kenner. Na een half jaartje loopt de motor in de soep.
Mijn 2de Solex heb ik gekocht in Weert. Deze man had hem in ouderhoud bij een 'vakman' bij hem in de buurt. Ook deze had een kapot motorblok en een frame waar een dikke laag verf overheen was aangebracht.
Voor mij was dit niet erg omdat ik toch plannen had voor het frame en motor.
7 150 Read More
De Solex motor Jump to new posts
Re: Trommel koppeling Verbal 29/07/21 11:49 AM
Goede tip, we zijn nu te druk met leveringen dit seizoen maar dat is een mooi winterklusje.
Mijn originele idee was overal een schuifmaat bij te zetten (zoals bij de zuigers) maar dat ziet er niet uit bij sommige producten.

Maar topic is al opgelost. Eerst opvulring, dan trommel, dan moer en dat is volgens de tekening.
16 1,130 Read More
Solex Tuning Jump to new posts
CFX cilinders monteren Joan 29/07/21 10:21 AM
Ja hoor !!!!! ik had er vandaag weer 1. "De solex doet het niet !!" Inderdaad GEEN vonk. gemaakt GEEN benzine ( pomp verrabbezakt, nieuwe kogels erin en helicoil om het dekseltje vast te kunnen bouten).

Starten en klappen en slaan en roken en brandstof spugen uit de uitlaat. Cilinder maar eens getrokken en JA hoor we hebben er weer een !!! een CFX met de zuiger er verkeerd om in, pijltje naar voren gat naar achteren en daar zit nu net de uitlaat in plaats van een spoelpoort kun je raden waar het cartergas heen gaat: de uitlaat in .

LET OP pijltje altijd naar de uitlaatpoort, of laat het door een ander doen.
0 52 Read More
Carburateur, benzinepomp en uitlaat Jump to new posts
Re: Benzine uit stof afdekplaatje Joan 29/07/21 10:14 AM
benzine komt vaak overal vandaan, zo ook hier. echte vetnekken die solexen. Ik maak ze vaak zelf door met een holpijp in zacht aluminium een rond plaatje te slaan, die daarna iets op te bollen ( dan krimpt de omtrek. dan in gat leggen en weer plat tikken ( zo monteer je oa ook nieuwe "'vriesplaten'" in motorblokken google dat maar eens
1 36 Read More
Mijn Solex Jump to new posts
Re: Ant-one's Solex 330 "Zwanenhals" Antoine 28/07/21 06:03 PM
Ik probeer elke dag iets te doen aan de Solex. Vandaag heb ik een missende beugeltje gemaakt voor de kettingkast en deze gemonteerd.
51 1,370 Read More
De Solex motor Jump to new posts
Re: Vonkjes Joan 28/07/21 05:41 PM
bekend euvel van dit type condensator dat niet bedoeld is voor solex maar voor andere motortjes die draad klopt echt niet met de inbouwmaten die beschikbaar zijn. er zijn ook uitvoeringen daar klopt de lengte van het lipje voor de schroef niet en komt de condensator heel krom op de grondplaat
6 536 Read More
De Solex motor Jump to new posts
Re: Solex 4800 krukas Joan 28/07/21 07:52 AM
net even op hun site gekeken, zie daar dat de aluminium 40 mm cilinder revisie set zeer gunstig geprijsd is ( als het dezelfde uitvoering is als vroeger wel andere, zachtere, zuigerveren mee bestellen)
6 130 Read More
Algemene mededelingen Jump to new posts
Re: beroepen solex rijders Hakkeplof 27/07/21 10:57 AM
Hoofd afdeling inkoop van een grote machinefabriek.
169 609,750 Read More
Solex Tuning Jump to new posts
Re: race cilinder 41mm Antoine 26/07/21 05:41 PM
Het enigste probleem zal kunnen zijn dat dit (nog) een onbalans in je motor geeft, denk ik.
29 738 Read More
Het frame Jump to new posts
Re: Jasbeschermers repareren Joan 25/07/21 08:05 PM
hangt er van af hoe goed het doek nog is,......... zelf naaien met "ijzergaren" en een dikke stiknaald. eventueel van te voren met echte bisonkit ( in pot of in tube) voorlijmen
1 87 Read More
Meetings en beurzen Jump to new posts
Re: Het wordt weer eens tijd voor een Solex feestje! Joan 25/07/21 05:40 PM
wij ook net terug van een solex rit, leuke omgeving ( amersfoort.nijkerk voorthuizen) op de terugreis heel zwarte lucht boven de finish plek. echt met de bui binnen ( denk toch wel 40 mm water in een uur tijd) tempo niet heel hoog wat tot een paar vette bougies leidde en er regelmatig gestopt moest worden iedereen netjes op elkaar wachten. Kreeg Ca 4 km voor de lunch stop een lekke voorband, door oppompen net gehaald en daar ter plekke een nood busje schuim erin gespoten. paar keer nog na pompen en toch thuis weer gehaald. Totale opkomst een solex of 60 en 1 eitje .
19 798 Read More
Overige techniek Jump to new posts
Re: condensator John Meisters 22/07/21 08:20 AM
Originally Posted by ovee
Je moet dus gewoon geluk hebben met een condensator

Helemaal goed verwoord 😉
54 12,849 Read More
Benzinetank Jump to new posts
Re: Nieuw metalen tankje nodig Joan 21/07/21 04:35 PM
zijn recent weer nieuw te koop bij Ad heerbeek en Marcel vd Ven
3 334 Read More
Carburateur, benzinepomp en uitlaat Jump to new posts
Re: Solex komt niet op toeren Joan 20/07/21 07:19 AM
staat je gas wel open ? aardig dat je bedacht hebt dat je met een compressor lucht naar binnen spuit. had ik zelf niet bedacht. Ik laat ze al het werk zelf doen en als ze de dienst weigeren zoek ik waarom . Hij wil dus kennelijk zelf geen lucht happen in ieder geval niet door de carburateur. Alsof het gas dus dicht staat. ALS hij dus wel zuigt ziet hij kennelijk kans om die lucht ergens anders vandaan te krijgen Zoals: een lekke inlaatpakking, kan hij oa lucht uit de uitlaat krijgen, een gescheurd of doorgerot carter (OTO"op leeftijd" kwaal), komt de lucht ergens bij de rol vandaan. een losgelopen krukasblokkeerboutgaatjeafdichtboutje, heel erg slechte carter afdichting bij krukaslager ( mogelijk ook losgelopen) . Spuiten met remmenreiniger in plaats van met perslucht, dat wordt wel veel gebruikt, dan geef je brandstof op de plek waar nu alleen lucht gezogen wordt. bij jouw methode geef je lucht waar alleen brandstof gezogen wordt en dat is 180 graden andere benadering
3 130 Read More
Solex Tuning Jump to new posts
Re: puch maxi koppeling Joan 18/07/21 06:57 AM
ter aanvulling op de opmerking over "hapje uit de gasklep" het gaat hier om de oudere gas spaak bediende carburateur deze zijn makkelijker op "stationair" te tunen dan de kabel bediende van de latere modellen want die laatste hebben een gasgeef "trommel" met allemaal moeilijke extra lucht kanaaltjes die wel of niet open dicht of op 1/2 staan dat verdient meer aandacht dan alleen "een hapje". Bij dit laatste type maak ik de achterkant dicht met een plaatje en meestal vervang ik de gasgeef trommel door een eigenbouw messing
3 141 Read More
Mijn Solex Jump to new posts
Re: Goedgekeurd ( eindelijk) HennyHM 17/07/21 10:01 PM
Soort examen en dus gefeliciteerd!
1 113 Read More
De Solex motor Jump to new posts
Re: Solex Oto stop als hij warm is. Michel76 12/07/21 08:18 PM
Bedankt voor deze tips. Ik ga er mee aan de slag!
4 139 Read More
Links Jump to new posts
Re: Solex vereniging Nederland Antoine 11/07/21 12:31 PM
Beste Robert, Ik zie dat het toch gelukt is. Eigenlijk is het aanmelden nog te gemakkelijk en moet het juist moeilijk zijn, dit ivm accounts die we liever niet op het forum willen hebben.
2 1,437 Read More
Documentatie en (schaal)modellen Jump to new posts
Handleidingen / Gebruiksaanwijzing verzameling Michel76 11/07/21 10:50 AM
0 72 Read More
Verlichting en ontsteking Jump to new posts
Re: Mijn ontsteking afstelhulp Joan 09/07/21 09:32 AM
zeker leuk. heb onlangs ook via een kennis een kelder van een woonboot mee uit mogen ruimen, was ook van een ex KLM. Rare spullen, van veel geen idee waarom dat ooit bewaard is van andere dingen wel te begrijpen maar of het ooit nog ergens voor gebruikt kan worden ? een klein beetje is hier geland want daar zaten pantry laden als kratje omheen
1 139 Read More
Solex bouwjaar bepalen Jump to new posts
Re: Franse Motornummer/bouwjaar lijst Joan 09/07/21 09:25 AM
trommelrem: als hij in het voorwiel zit, daar waren de Chinesen weer mee aan de gang
9 18,959 Read More
Overige techniek Jump to new posts
Re: Kunstof tank theohendriks 04/07/21 10:28 AM
Wat is Cover ???????
12 2,227 Read More
Overige techniek Jump to new posts
Re: Lekkende Benzinetank Antoine 04/07/21 10:03 AM
Goed nieuws dus, fijn om te horen.
21 9,023 Read More
Page 1 of 2 1 2
Solex liefhebbers
Solexservice
Solex onderdelen Nederland
Solextochten Roermond
Who's Online Now
0 members (), 12 guests, and 7 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
August
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5
(Release build 20201027)
Responsive Width:

PHP: 5.6.40 Page Time: 0.013s Queries: 6 (0.004s) Memory: 0.9673 MB (Peak: 1.0084 MB) Data Comp: Zlib Server Time: 2021-08-03 06:43:11 UTC
Valid HTML 5 and Valid CSS