Origineel bericht van: john meisters
Nog eens bij RDW geweest voor kentekenkeuring.
Meevaller: 134,33 euro ipv 162,20.

Per 1 maart zijn de tarieven aangepast.
Nog steeds geld genoeg maar ja... Weer een Solex de weg op wink


Bericht van de rdw :

Hartelijk dank voor uw e-mail. U wilt weten, waarom er een verschil is in bedrag voor het laten kentekenen van een bromfiets. U geeft aan dat u een bedrag heeft moeten betalen van €162,33 terwijl een kennis van u een bedrag heeft moeten betalen van €134,33.


Na controle in het kentekenregister van beide kentekens DBH-..-Z en DBG-..-Z, ging het om dezelfde keuring voor het laten kentekenen van een bromfiets. In het totale bedrag van €162,33 is inbegrepen identificatie bromfiets, keuring bromfiets, het tenaamstellen en kentekencard.

Een bromfiets wordt gekeurd op 5 tot 9 aspecten. Echter, bij de bromfiets met het kenteken DBH-..-Z is de keuringsrapport, zie ook bijlage wat u eerder had toegestuurd naar de RDW, aangeslagen voor 4 aspecten. Door dat dit niet juist is aangeslagen door het keuringsstation, is dit dus ook de reden dat er een verschil is met het bedrag wat u had moeten betalen en uw kennis. In dit geval heeft uw kennis een meevaller gehad voor het betalen voor het keuren van de bromfiets. Er wordt geen naheffing gestuurd naar uw kennis.


Sommige mensen hebben ook altijd geluk, Solex van €50, goedkope keuring.... grin

Han