Orgineel bericht geplaatst door: Joan
whistle


Monteren deel 11

Het spruitstuk kan erop, aan de achterkant van de cylinder.
Handig is om eerst de bout rechtsonder vast in het spruitstuk te steken en daar aan het uitstekende stuk een pakking te hangen.
Breng deze combinatie naar de cylinder en draai dit boutje een beetje in de cylinder ( oude typen hadden een schroefgleuf boutje, daar kon je snel met een schroevedraaier wat doen).

De combinatie hangt nu aan de cylinder, houdt daarbij zichzelf omhoog, zodat je beide handen kunt gebruiken om dat lastige boutje achter de carburateur inlaat bocht erin te priegelen.

Draai beide boutjes aan.

De carburateur kan erop.

Al eerder ( bij de demontage) heb ik beschreven dat de montage van de carburateur op het spruitstuk buisje makkelijk fout kan.
(Was dan ook duidelijk gebeurd).
Als het lukt: eerst de aandruk moer op spruitstuk ( gladde stuk zonder draad omhoog), dan de kunststof pakking ring en dan de carburateur geod aandrukken tot hij niet verder kan.
Het is zaak de ring en de aandruk moer in de carburateur te krijgen, soms gaat dat makkelijk, soms gaat dat scheef.

Gaat het scheef, monteer dan volgens de andere methode,toch maar eerst de ring in de carburateur en losjes de aandruk moer erin draaien.
Daarna de hele combinatie op het buisje drukken. controleer of de carburateur net zo diep komt als eerst.

Als je de gasgever niet monteert kun je net in het gat kijken of je het buisje ziet. Ik heb een foto met daarop de carburateur iets te hoog, anders zie je het verschil tussen buisje en carburateur niet.

Na goedkeuring van de stand van de carburateur de aandrukmoer aandraaien ( sleutel 14mm).
Niet te vast.

Vastheid is te controleren door de carburateur iets te draaien om het buisje heen. Gaat dit zeer makkelijk: moer strakker.
gaat dit moeilijk: moer precies goed. Gaat het niet: moer te vast.

Attached Images
controle plaatsing (Large).JPG (84.35 KB, 2052 downloads)
spruitstuk (Large).jpg (63.48 KB, 2001 downloads)
Last edited by Joan; 07/10/09 08:04 PM.

Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)