Originally Posted by Alain
k'heb een foutje gemaakt John , mijn bougiekabel vergeten te plaatsen blush, zal voor morgen zijn , weet dus zeker dat dit rubbertje daar niet van komt. de bougiekabel is trouwens nieuw en dat rubbertje heeft zijn beste tijd gehad , misschien de reden dat het opengeknakt is .
heb ook wat rondgesnuffeld op het net , en ik heb een vaag vermoeden dat dit wel eens zou kunnen komen van de contactpunten , eerst nakijken dus , maar die kleine onderdelen zijn vaak niet zo duidelijk afgebeeld.
groeten
Alain


Bij de contactpunten zit niet zo'n rubbertje.
Wil je de kabel fatsoenlijk plaatsen dan moet je dit doen alvorens je de spoel plaatst. Veel mensen proberen de kabel in het gat te schroeven maar er zit door dat rubbertje best veel voorspanning op waardoor je vaak de eerste windingen van de kunststof schroefdraad vermeubelt. Denk niet sneller te werken, probeer juist béter te werken, soms kost dat iets meer moeite.
Eerst de kabel plaatsen zonder spoel, daarna pas de spoel ertegen schroeven. Zit je vliegwiel er al op? Dan moet dat er uiteraard allereerst van af.


Hou het simpel wink
Groeten, John.