Origineel bericht van: Alfons_Amuse
Jaja een ATC. Zegt me niets. Kleine uitleg?
laugh

Ohja, je had al een keer foto's laten zien van dat CNC blokje. Totaal verkeerd gebouwd toch?

CNC blokje zit inmiddels weer in elkaar . liep met volle krukas en 8 mm even goed maar ca 34 km.
veel kilometers gingen verloren in het blok aandruk systeem dat de motor veel te heftig in de band drukte, vanwege dit systeem waren er dan ook geen frictie platen nodig. deze inmiddels aangebracht en ook een begrenzer gemonteerd die voorkomt dat het blok te diep in de band gaat. loopt inmiddels veel harder en dan nu zonder volle krukas en met maar een 6.5
er is inmiddels wel weer een andere tegenslag: de decompressie klep is op zijn "solex" gemaakt en zit eccentrisch in zijn boring , de afdichtrand is aan 1 kant dan ook bijna nul, als hij heet is en je zet hem met de deco uit start hij niet meer, moet dus ook weer anders.
mogelijk dat anderen die niet aan hun snelheid komen ook last hebben van de solex kwalitei op decompressie klep gebied

heb je het blok voor elkaar blijkt er aan het rijwielgedeelte ook nog al wat te mankeren oa aanlopende achter rem, 1 keer remmen blijft hij iets vasthangen, kost ook Km,s terugtrek spaak met veer aan gemaakt, bleek ook de kabel klem achterste voren aan het frame te zitten je kon de kabel er zo inhaken ( en dus haakte hij zichzelf er ook uit) ook dat is in de goede orde gemonteerd.
bleek ook de voorrem volkomen fout in elkaar te zitten en met die chinesche veren, moet je met 2 handen de hevel in knijpen en die veren zijn zo strak dat de centreerlip van het afdekplaat er niet tussen een winding komt, 2 veren vervangen door 1 ruimere, ook hier loopt het weer soepel, met 1 hand te bedienen en weer zelfcentrerend (voorrem ca 4 uur werk om alles recht te buigen en goed terug te zetten )

Attached Images
blokkeerplaat.jpg (48.2 KB, 111 downloads)
achterrem.jpg (138.36 KB, 88 downloads)
Last edited by Joan; 04/08/14 02:26 PM.

Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)