Originally Posted by zeezout
[]

Ik ben allesbehalve een specialist op dit gebied zeg ik maar even bijvoorbaat, maar probeer wel mee te denken bij dit bizarre probleem.
Als een vonk kan ontstaan bij openen van de punten en bij sluiten daarvan, dan zou het toch wel erg toevallig zijn als dat sluiten precies 180 graden verderop zou gebeuren? Dan moet je wel een heel lange nok hebben.
Ben erg benieuwd wat t.z.t. nou de oorzaak bleek te zijn.


nou zie je aan de nokken wel dat ze best een heel eind van de omtrek in beslag nemen. valt niet mee om ze te fotograferen zodat nog enigszins duidelijk is dat ook een nok niet zomaar een ding is maar wel degelijk onderworpen aan bepaalde eigenschappen ( zo heeft men dus die symetrische en de a-symetrische profielen) NIET voor Solex, dat is wel een nok maar een speciale, namelijk eccentrisch dus een cirkel zonder profiel die niet gelijkloopt met de draaidiameter van de krukas.

iets a-symetrisch met een zwak aflopende kant heeft wel mijn voorkeur rammen de puntjes bij sluiten iets minder hard op elkaar ( met kans op stuiteren, kan hij ook van gaan vonken )

Attached Images
nok A-symetrisch b.jpg (92.12 KB, 489 downloads)
nok symetrisch b.jpg (68.3 KB, 507 downloads)

Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)