Originally Posted by Joan
Andere solex, ander verhaal. Liep best en ineens op een lange rit was het over. Periodiek onderhoud: af en toe eens ontkolen. Het gaat een hele tijd goed ook met een al redelijk dicht gekoolde poort. Totdat het omslag punt wordt bereikt dan is het ineens over. Wel een tijdje lang een heel stille solex geweest .
zie het plaatje van de verkoolde uitlaatpoort, die is door "happen" van de zuigerveren erg vierkant geworden bij ontkolen de "toog" weer in ere hersteld zodat de zuigerveren weer een mooie ronding hebben om zich uit de poort te vouwen. komt de uitlaatpoort wel een mm'tje hoger.

Na weer in elkaar zetten denk je dat je er bent nou mooi niet ca een KM lang mooi lopen en weer ( zelfs meer dan vanwege dat mm'tje) zijn oude snelheid , daarna weer sputteren als een gek . toch ergens iets mis gegaan met het brandstof systeem .
alle kappen er weer af blijkt de ontstekingskap inwendig WEER een spoor van koper slijpsel te hebben. Dat zat er gisteren ook en ik had de kap al schoon gemaakt en het vliegwiel verwijdert om te kijken of er een spoel werd opgevreten, dat was niet zo en zal nu ook wel weer niet zo zijn, dan komt het uit de koppeling.
Dus nu: sproeier eruit, schoonmaken en koperen ringetje eronder ( hij zat nogal vast en nogal diep) , pomp eraf, membraan goed maar veel vuil in carteropening, uitgeblazen via "blokkeerbout"gat ( zuiger op stand 1/4) . pomp kogel zittingen nogal tegen elkaar gedrukt dus pomp ook open . Vliegwiel eraf, ontsteking grondplaat eraf, koppeling eruit, boel schoonspoelen. denk dat er iemand de koppeling gemonteerd heeft met "copaslip".
Mis ik bijna nog de start van de F1.
Na de F1 alles terug gemonteerd, nog iets sputteren en daarna een beetje MAX gespeeld en een 1/2 tank leeg gereden in de polder, wind tegen/wind mee/wind van de zijkant. hier en daar toch maar even het gas iets dicht ( na demontage van de cilinder bleek een standaard korte 3 zuigerveren uitvoering kolbenschmidt zuiger aanwezig te zijn, dat zijn de beste )

Attached Images
koper slurrie.jpg (130.21 KB, 179 downloads)
koper slurrie 1.jpg (175.28 KB, 182 downloads)

Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)