Inmiddels hebben we buiten al zomerse temperaturen en zijn hier nog wat afsluitende foto's van het winterproject grin
Onder mijn al eerder getoonde testbank bevindt zich vanaf deze ochtend een gelast en gepoedercoat frame waardoor ik zowel binnen als buiten op een mooie werkhoogte aan een blokje kan sleutelen en dit blokje dan ook testen.
Om het geheel niet te hoeven opbeuren of te verslepen zitten er zwenkwielen onder voorzien van een rem.
Nadat ik het idee had geopperd om een frame onder de testbank te fabrieken hebben we in dreke2 's garage gepast hoeveel het testbankje bij voorkeur omhoog moest komen door zijn testbankje als voorbeeld te nemen en ter plaatse het referentiekader te bepalen.
Dat werd........de hoogte van een kratje bier op zijn zijkant, toen nog zonder wielen grin
Daarop volgend verdeelden we het werk over 3 personen:
- dreke2 maakte een schets op basis van het idee
- Frank bood aan om daarmee met wat stukken afval buis het frame in elkaar te lassen
- ikzelf zou zorgen voor de buisklemmen en de wielen.
Na een dag of tien waren de wielen en de klemmen binnen en kon Frank aan de slag op basis van de tekening en de aanwezige klemmen en wielen.
Het frame was in eerste instantie zo uitgevoerd als op tekening, echter bij het passen van de testbank met een blokje in de voorvork gehangen bleek dat we wat teveel last van topzwaarheid hadden omdat de wielbasis wat te kort bleek te zijn.
De oplossing was snel bedacht: het frame aan de onderzijde voorkant wat verlengen en tevens, om het zwaartepunt wat verder naar beneden te krijgen, een dikke metalen plaat erin lassen zodat èn meer gewicht daar kwam èn er een soort gereedschapsbakjes ontstonden.
Dat alles bleek bij testen deze ochtend dus prima te zijn uitgevallen.
Eén kleinigheidje hadden we over het hoofd gezien in het proces: de hoogte van de wielen kwam nog bij de hoogte van de bierkrat, maar dit bleek nu in de praktijk juist een zeer prettige sleutelhoogte te zijn geworden.
Daarmee is dit project, onder dankzegging aan beide genoemde mannen, dan ten einde en kunnen we weer op naar het volgende!
Bedankt voor het kijken.




















Groeten, Geert


Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn Solex Oto '63