UPDATE:

Door omstandigheden in december 2015 waardoor ik tijdelijk geen Solex-activiteiten kon uitvoeren is er het een en ander blijven liggen.

Alle projecten zijn inmiddels weer opgepakt en vandaag deel ik wat plaatjes met jullie inzake het afwerken van de Solex testbank en het maken van een geforceerde koeling die zowel bij het testbankje als ook bij de normale Solex kan worden ingezet.

De constructie van de testbank heb ik eerder in dit draadje al beschreven, inmiddels heb ik de Solex voorvork en de metalen schoor laten poedercoaten en aan de zijkant een stukje messing staf geplaatst met daarin draad M8 x1 getapt zodat deze kon worden gedraaid op de plek van 1 van de moeren van het kroonstuk.

Op dat stukje staf past keurig de Tacx computer die van het testbankje o.a. de snelheid en het opgenomen vermogen (watt) kan registreren.
De balhoofdbuis heb ik vlak boven het kroonstuk afgezaagd en voorzien van een kunststof dop, daardoor is het blokje ook beter toegankelijk.

De ventilator voor de koeling heeft na een intensief leven in een CV-ketel nu een 2e leven gekregen na een grondige opknapbeurt en een likje zwarte lak.

De fan is gemonteerd op een mini statief (ingeklapt ca 35cm, maximale hoogte geheel uitgeschoven pootjes ca. 85 cm).

Dit statief heb ik bij 1 van de bekende adressen in China gekocht en lag voor ca. Euro 10,- incl. verzendkosten hier afgelopen week binnen.

De draagkracht van het statief is 450 gram en met een fan van 160 gram werkt dat nu prima en is de fan zowel verstelbaar tot de gewenste hoogte als ook een kantelhoek.

De foto's spreken voor zich, bedankt voor het kijken!


De CV-fan is aan het einde van zijn 1e leven....


Chinees statiefje, ingeklapte lengte 35cm


de gerenoveerde fan gefixeerd op het statief, beetje gekanteld om te kijken of het zwaartepunt juist is.


indien niet in gebruik staat hij rustig op een hoekje van de werkbank


De koeling nabij de testbank


En bij de Solex.....


testbank klaar voor gebruik


testbank klaar voor gebruik


als daar een blokje op staat is het allemaal prima toegankelijk



Groeten, Geert


Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn Solex Oto '63