Originally Posted by Joan
ik doe de laatste tijd veel kettingkasten omdat van nogal wat solexen de 8 kantige moer los ligt, Loop dan te prutsen omdat dat onderste boutje van de ketting kast niet goed op zijn plaats wil.

Ik heb nu een solex onderhanden die aangebracht werd omdat hij door zijn remmen heen ging, de beckson aan gruis en van de voorrem blijkt de buiten kabel door het gat, waar hij op moet leunen in het handvat, er dwars doorheen getrokken. Gevolg geen rem en hendel komt niet terug want die leunt tegen de buitenkabel

Van deze Solex bleek de kettingkast zelfs geen onderste boutje te hebben, na reparatie van het trapgedeelte en vastzetten van de moeren was ik dat gepiel met dat boutje zat en heb van een 8 mm breed stripje een hendeltje gemaakt door aan het uiteinde M5 te tappen er een M5 schroefje in te draaien ( zgn "spatbordboutje") had nu een handvatje. >> monteren nu kinderspel ik lepel hem er zo in en bij aandraaien van het moertje draait het schroefje lekker niet mee ( en zou hij dat wel doen krijg je toch het moertje strak want dat draai je naar dat plaatje toe tot hij stuikt)


Ik herken het probleem. Ik moest ook even frutsen om het boutje gemonteerd te krijgen.


Groet, Koos