Origineel bericht van: janbraadpan
Hmmm pompje is uit elkaar geweest, zonder sproeier loopt er genoeg benzine uit, ook door het terugvoer slangetje. Bougie is erg droog totaal geen leven in het apparaat.... nog is een keer wat met de sproeier proberen dan maar.

sproeier is open!! Kan het zijn dat die te strak zit dat zoiets darom niet goed ze werk kan doen?? Ook de leidingen zijn schoon


Je wil niet weten hoeveel ik er al in mijn handen heb gehad die het niet deden omdat ze altijd veel te vast zijn aangedraaid en daardoor het pasvlak uiteengedrukt hebben en zo al heel snel te diep in de carburateur steken.

de eerste reparative die werkt is een koperen carterboutringetje ( maar dan wel de ouderwetse dike niet die flinterdunnen nieuwe eronder te steken, deze vervormt dan tot een dakje bij aandraaien en dicht af en daarmee ook de sproeier hoog houdend.

heb onlangs sproeiers moeten maken met een platte kop om hem op de buitenkant ( met fiber ring) af te dichten want er zaten een paar carbs tusen die zelfs met de koperen ring niet meer te redden waren .
sluetel 9 voor een sproeier zou niet langer Mogen zijn dan 5 cmom d kracht te minimaliseren, met zo een verzonken constructie, dat borgt zichzelf


Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)