Ik weet niet of dit de juiste plek is, maar ik heb sinds kort ook een S4800...
Maar misschien eerst even voorstellen: ik woon in Almere (eerste van 400 bewoners samen met mijn vrouw) , ben inmiddels bijna 65 jaar en met pensioen...altijd in het bewerken en hardsolderen van aluminium gezeten maar na 48 jaar had ik dat wel gezien..en als hobby wat aan motoren gesleuteld/ fanatiek met kortegolfradio bezig, dus ik was wel toe aan een extra projectje...
Dus een solexje aangeschaft, lekker old school...
Carburateur en uitlaatje schoongemaakt, loopt direct na 3 meter maar, en nu komt het: het ding wil niet harder dan 27 als er geen tegenwind is...het gasbusje gaat helemaal open, sproeier is schoon, kopje er af gehad en uitlaatpoort schoongemaakt, deco gecontroleerd en pakkingen nagekeken..heeft overigens een goede compressie, bougie afgesteld op 0,4..
Maar ik weet het verder ook niet meer, ik lees al een tijdje mee maar ik durf niet goed de cilinder zelf te verwijderen, om de zuiger in te korten zoals Joan en anderen voorstellen...het ding hoeft echt niet heel veel harder te lopen maar iets meer dan de huidige 27 km/uur zou prettig zijn want dan kan ik als het nodig is een fietsende oma inhalen. :-)
Wie van de forumleden heeft nog tips of suggesties?