Originally Posted by Johnnie
Maar wat heb je dan pricies nodig om het op een solex de zetten? Die nieuwe spoel, de Bosch grondplaat en een vliegwiel....welke?daar heb je nu ineens meer keuze want zonder puntjes hoef je er niet meer op te letten of hij linksom of rechtsom draait


nou daar gaat wel wat "verbouw" werk inzitten hoor, de basis van de solex dient afgedraaid te worden om een bosch plaat pas te maken en de conus van het vliegwiel moet aangepast worden ( kan me herinneren dat bij Jan zijn draaibank support vast stond op de goede hoek zoveel van die vliegwielen gingen er bij hem doorheen ). Peugeot vliegwielen hebben wel standaard de goede conus maar die hebben weer een andere diameter spoelen ( ontstekingen die ik graag gebruik.

moet nog eens kijken naar scooter ontstekingen want peugeot/puch en nog wat andere gebruiken allemaal een afgeleide van een peugeot 'FOX' blok eens zien wat daar van past hoewel veel ontstekingen komen met een vast stervormig blok waarop de diverse spoelen zitten en niet een grondplaat zoals we kennen met lijnvormige spoelen .

Last edited by Joan; 31/12/17 06:21 PM.

Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)