Originally Posted by Joan
Helmplicht voor snor"fietsers". De laatste tijd is er nogal aandacht besteed aan het wel of niet invoeren van een helmplicht voor snor"fietsers". Er schijnt een motie aangenomen te zijn om dit wettelijk te regelen. Echter het lijkt een herhaling van zetten, in het verleden NA het invoeren van een helmplicht voor bromfietsen bleek de markt toch behoefte te hebben aan een aangedreven voertuig ZONDER helmplicht, daar is indertijd in voorzien door het "westerterp" ontwerp, een voertuig met extreem kleine wielen en korte gearing . Gaande weg is de categorie opgerekt naar meer realistische voertuigen, echter is deze categorie al vele jaren "gekaapt' door niet voor deze categorie ontworpen, trapperloze, zware voertuigen ge-ent op Motoren(in de subcategorie scooter) die slecht electronisch en met lichte werktuigbouwkundige ingrepen in snelheid zijn terug gebracht. Nu is deze laatste categorie, vooral vanwege gebrek aan handhaving ( een enkele WOK daargelaten) ge-explodeerd. Dat maak je niet goed met een ALGEMENE invoering van de helmplicht ( Nu al zie je vaak "gele"kentekens met een berijder met "hoodie" ook zonder helm rijden. Mijn verzoek ( en velen met mij) handhaaf en "handhaaf" de bestaande helmloze categorie voor de "fietsachtigen" ( licht qua gewicht en met trappers) Groet Ing Joan Majoor, Solex expert

deze tekst naar een overheids loket gestuurd
net antwoord gekregen: ( die voornaam van mij word door velen niet begrepen)

Geachte mevrouw Majoor,

Ik dank u voor de moeite die u heeft genomen om uw idee over de helmplicht voor snorfietsers onder de aandacht te brengen.

Ik heb uw bericht ter informatie doorgestuurd naar het [ministerie].

Indien er naar aanleiding van uw bericht aanvullende informatie gewenst is, neemt de betreffende afdeling contact met u op.


Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)