Origineel bericht van: FFAnders
Origineel bericht van: Joan

alleen hier neemt hij teveel het gewicht van de drijfstang mee, door die horizontaal te hangen voorkom je dat, verder oppassen dat de mesringen waar de kruktappen op liggen perfect los draaien elke wrijving daarin vertraagt de onbalans reactie, ik gebruik perfect horizontale "messen" ( achterkant zaagbladen) daar heb je nul wrijving van en elke onbalans reageert direct.
"Perfect horizontaal" is goed uit te meten, een gladde geslepen as moet dan blijven liggen, zo niet rolt hij de berg af en dien je die kant iets hoger bij te stellen
.


En het gewicht van de zuiger ??

Ja das een lastige want dat is in feite de op en neergaande massa en niet de roterende, daarom neem je ook maar een gedeelte van de drijfstang mee want een gedeelte kun je ook toekennen als op en neer gaande massa en niet als roterend.
Omdat de krukwangen draaien dien je uit te zoeken WAAR je het contra gewicht voor de zuiger plaatst maar dat is alleen geldig als de zuiger in BDP of ODP staat ergens anders zit dat contragewicht alleen maar tegen te werken. reden waarom een boxermotor het zo goed doet ( KAN doen)


Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)