Veel dank voor de reacties! Er sijpelt wel iets door van: ".... dokter, mijn schouder doet pijn als ik op m'n rug krab..... Nou dan adviseer ik U daar niet meer te krabbelen!" Haha!
Tja, het is verrekt vervelend om perfectionist te zijn. Het moet en zál er uit!
Geloof zelf eigenlijk helemaal niet dat het de rol lagers zijn, hoewel ik ze toch wil vervangen omdat ze hun beste tijd, en daarna drooglopend, toch gehad hebben.
Er is geen aanloop van vliegwiel op spoelplaat.
"Het geluid" is zeer sterk bij stationair met rol op band. Maar met rol vrij lopend is het er óók maar veel minder luid. Voor mij duidt dat toch verdacht veel in de richting van de drijfstang lagers. Bij voorzichtig heen en weer draaien van het vliegwiel bij T.D.C. is er een kleine speling met tik te horen en te voelen. In ieder geval vlooi ik dit volledig uit. Is natuurlijk te gek dat zo'n uiterst simpel machientje zo'n kabaal kan maken en dat er niet een keiharde diagnose aan gehangen kan worden.. Dus plan is: eerst de rol lagers vervangen en dan proefdraaien, daarna (als rol lagers niets uitmaakt) koppelings unit bezien en dan indien nog niet opgelost: drijfstang met naaldlagers vervangen.

Last edited by Filmfan; 03/07/20 03:25 PM.