Kijk, dat is nou fantastisch, al deze reacties! Veel dank daarvoor!
Ten eerste: Was erg gerusgesteld met bericht dat deze lagers geen perspassing hebben, dus heb met blokje hout en kunsstof hamertje het gietstuk van achteren benaderd en.... voila, het geheel kwam er keurig af.
So far so good. Nu antwoord op de vraag hoe de lagers van de rol aanvoelen. Zijn gesealed en voelen met draaien van de trommel "droog en korrelig" aan. Dus zeker vernieuwen. Had echter vanwege de klacht meer ellende in de lagers verwacht. Het is natuurlijk wel zo dat de lagers eigenlijk verkeerd zitten. De dubbele lagering aan één zijde van de as, en dan nog niet eens de meest belaste zijde, is constructief niet erg elegant.
Kan me nog niet helemaal voorstellen dat de droge, wat rauwe lagers zoveel onrust en harde metalige herrie in de ketel kunnen brengen.
Ik heb een kort videootje gemaakt van het stationaire metalige gebonk (is in werkelijkheid veel luider maar opname compressie drukt het iets weg) en dacht dit op video site te kunnen downloaden. Is plm. 6mb en lukt daar niet. Doe ik iets verkeerd? Wil het graag laten horen. Heb de spoelen gecontroleerd op vastzitten en daar was alles in orde. Hoe krijg ik de video bij jullie? Met nogmaals dank en hartelijke groet, Rob.