Voor de mensen die het leuk vinden, een verslag van de Elfstedentocht 31 mei 2004.

Zondag avond met zijn zessen vertrokken naar een clublid van de Reutel die vlak bij Leeuwarden woont, die had een hotel voor ons geregeld in het dorp.

De volgende morgen om 5 uur nadat we s nachts geen oog dicht hadden gedaan en het ook nog regende vertrokken we op de solexen naar de frieslandhal in leeuwarden, en dat bleek nog 20 km te zijn.(gelijk allemaal wakker)
Er hadden zich al heel wat mensen verzamelt, en met ruim honderd solex rijder zijn we om 6 uur in de regen vertrokken voor de tocht der tochten.
Een groepje mannen waren in driedelig kostuum en na een paar km al zeiknat, en twee dames van onze groep hadden een oranje unox muts op en friese doorlopers op de bagage drager en nog meer van die fratsen.

Een heuse toilet wagen reed voorop, meest voor de dames, de heren plasten gewoon wild. wink
Als je het goed bekijkt hebben we dus 240 km achter en wc pot aan gereden.
Vier motorrijders gingen vooruit om wegen, kruisingen, rotondes en zelfs stukjes autoweg af te zetten zodat we ongestoord door konden rijden, zelfs door rood licht, het was als of de gouden koets langs kwam.
Elk uur een rust pauze om jezelf en de solex bij te tanken, achter aan de karavaan reden bezemwagens om de gestrande solexen op te pikken om deze vervolgen tijdens de rust weer te kunnen repareren.
Meest lekke banden, ze zijn toch wel betrouwbaar die ouwetjes!!
Zo halfverwege begon het tekort aan slaap wel op te breken, zo links en rechts wat knikkende hoofden en slingerende solexen, misschien wel de oorzaak van een klein valpartijtje, maar gelukkig alleen maar blik schade.

Er waren stukken bij waar de elfstedentocht voor motorrijders gelijk op gingen met de solexen en onder luid getoeter en zwaaien passeerden we elkaar.
Onderweg alleen maar enthousiaste mensen langs de weg en hoe dichter we bij Dokkum kwamen hoe meer mensen.
Ze zouden toch niet..............ja wel dus, de laatste kilometers voor Dokkum horden juigende en zwaaiende mensen, kinderen die spontaan achterop sprongen om het laatste stukje mee te rijden.
Ongelooflijk wat een eenheid en blijdschap bij iedereen.
Je voelt je even Evert v Bentum die over de streep komt.

Het laatste stukje nog terug naar de frieslandhal om de stempelkaart in te leveren voor een medaille.
Ondanks dat het drie kwart van de dag heeft geregend een zeeeeeeer geslaagde dag.
We hebben er iets meer dan 12 uur en 240km over gedaan, en ons groepje inkl. van en naar hotel 280km.

Complimenten aan solex club AOW voor de perfecte organisatie, ik ben er volgend jaar weer bij!!

Stel je eens voor hoe het zal zijn als het mooi weer is.

Attached Images
8312-Toilet.jpg (0 Bytes, 367 downloads)

Vriendelijke groeten

Roelof