Solex plezier op Texel
Ontspannen toeren over Texel
De solex is helemaal terug van weggeweest. In 2007 heeft Michel het gebruik van de solex op Texel nieuw leven ingeblazen en inmiddels verhuren we ongeveer 120 solexen op Texel. Een ideale manier om op relaxte wijze het eiland te ontdekken. Of je nu alleen, met z’n tweeën of met een hele groep bent: een solex huren op Texel zorgt gegarandeerd voor plezier en hilariteit!

Wat kost een solex huren op Texel?
In de meeste gevallen verhuren wij solexen voor 4 uur, wat is gebaseerd op de tankinhoud van de Solex. Hiermee kun je maximaal zo'n 50 km rijden. Tussendoor wordt er vaak een stop gemaakt, een activiteit gedaan of een hapje of drankje genuttigd. We gaan er daarom vanuit dat er maximaal 2,5 uur echt gereden zal worden. Door de speciale Alkylaat-benzine, kan er niet zelf bijgevuld worden. Voor groepen met een dagvullend programma, is het uiteraard ook mogelijk om langer dan 4 uur gebruik te maken van de solex.


DINSDAG T/M VRIJDAG en zondag € 30,- PER SOLEX voor 4 uur, € 40,- PER SOLEX per dag.
per dag.
Het rijden van een solex is alleen toegestaan voor personen die in het bezit zijn van een rijbewijs.

Degene zonder rijbewijs kan op een E-bike met de groep mee, of achterop een vlotte Kymco snorscooter. Ook kinderen kunnen achterop een scooter mee of als ze nog te klein zijn in een kinderzit achterop de E-bike. Zo kan de hele club gezamenlijk op een relaxte manier over Texel cruisen.

Als extra service hebben we beschikking over lekker warme stuurmoffen mocht je op een koude dag geen handschoenen mee hebben.

Het is ook een aanrader om op onze locatie in Den Burg bij aanvang even een foto te maken met de echte oude leren jassen en de leren kapjes op!

Voor familie-uitjes met jonge kinderen hebben we de beschikking over een aantal unieke solex-tandems. Hiermee kunnen kinderen tot een gewicht van 65kg mooi mee achterop! Deze zijn alleen op speciaal verzoek beschikbaar.

Bezorgen en afhalen op locatie
Wij verhuren solexen vanuit 2 eigen locaties op Texel: Den Burg; maricoweg 4. De Cocksdorp; postweg 79. Voor groepen die bij de veerhaven op 't Horntje gelijk willen opstarten is er de mogelijkheid om de Solexen kostenloos te brengen.

Mocht je de solexen niet kunnen inleveren op 1 van de eigen locaties dan kunnen we de solexen weer ophalen voor €10,- per groep.

Andere gewenste locaties kun je in het reserveerformulier aangeven.

Voor personenvervoer na het solexrijden, druk op TBO-Texel om te bellen.

De unieke techniek achter Solexverhuur Texel
We zijn al sinds 2007 bezig met het doorontwikkelen van een extra betrouwbare "Texelse Solex" en dat zie je ook terug in de mooie Google recensies.

Onze solexen beschikken over zogeheten Armi-zuigers, die speciaal zijn ontwikkeld om de maximale kracht te behouden. Natuurlijk wel zo handig op het altijd winderige Waddeneiland! Alle solexen zijn voorzien van draaigas, zodat een ritje op de solex voor iedereen - met of zonder ervaring - ontspannen en plezierig is.

Onze solexen rijden op milieuvriendelijke Alkylaat-benzine. Dit is een zeer zuivere benzine welke niet de bekende rook- en tweetaktlucht heeft, vrijwel geen schadelijke stoffen bevat en maar liefst 99% schoner is dan gewone benzine. (wel 2x zo duur)

Ook zijn alle solexen voorzien van Electronische ontsteking en bij een groot deel wordt gebruik gemaakt van de nieuwste CNC-gefreesde aluminium carters. Dit komt allemaal ten goede aan de betrouwbaarheid van uw solex en geeft maximaal SOLEXPLEZIER!