Origineel bericht van: AlienSolexfiend
Is dat zoiets als een reed valve, doet dat hetzelfde als een roterende inlaat?


dat is precies de "reed" valve en die doet ja en neen niet precies wat een rorende inlaat ook doet. maar omdat hij het beter doet is hij de roterende inlaat gaan vervangen. in het begin dacht men dat een roterende inlaat veel hoger in toeren kon omdat bij een reed valve de kleppen gingen zeweven maar net de juiste materialen en afmetingen is dat nu voorkomen.
50cc minibikes halen nu zonder versnellingen met meer PK betere prestaties uit 50 cc dan de wegracers van vroeger dankzij de membraaninlaten ( reed is in het engels en amerikaans de naam voor het trilplaatje in het mondstuk van sommige blaasintrumenten en heeft daar kennelijk zijn naam aan gegeven, lijkt ook veel op de mondharmonica trilplaatjes, boyesen heeft ook veel aan ontwikkeling gedaan, mijn eerste Honda crossers hadden Boyesen platen)
Sachs had al heel lang membraaninlaten maar die staan haaks op de gasstroom en daar gaat het bij toeren maken vaak fout en dat is feitelijk wat veel in solex gevonden word, maar ja die maken toch geen toeren van betekenis

Last edited by Joan; 05/05/14 10:25 PM. Reason: tekst licht ge-edit

Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)