Orgineel bericht geplaatst door: Joan
whistle


Deel 26:
Verwijderen van de cylinder
1 van de eenvoudigste klussen, aan de cylindervoet zitten 4 moeren, los te halen met een sleutel negen. Om lostrillen te voorkomen horen onder deze moeren speciale veer ringen, deze zijn zwaarder uitgevoerd dan de standaard in de winkel te krijgen veren dus doe er voorzichtig mee.

Wat kan gebeuren is dat door jarenlange roest de moeren vastzitten aan de losse draadeinden. deze laatste komen dan uit het blok.
Gewoon los blijven draaien. Nadeel is dat de cylinder iets opgetild moet worden om genoeg ruimte te maken om ze in het geheel los te kunnen krijgen.

Komt er 1 mee, laat hem dan aan de cylindervoet hangen.
Zijn alle moeren/tapeinden los dan kan de cylinder rechtstandig omhoog worden getrokken ( in het verlengde van hoe de draadeinden staan)

Om eventueel meegekomen draadeinden los te halen, geen tang op zetten maar twee moeren op het lege eind monteren en die dan stevig tegen elkaar in draaien. je kunt daaraan het draadeind vasthouden en de moer die vast was blijven zitten losdraaien.

dezelfde methode met twee tegen elkaar gedraaide moeren is te gebruiken om het draadeind in het carter te draaien, draai de draadeinden niet te vast aan anders heb je kans dat je ze door het carter heen draait

Attached Images
cylindervoet met draad (Large).JPG (93.69 KB, 2448 downloads)
Draadeind terug draaien (Medium).JPG (38.8 KB, 2478 downloads)
Last edited by Joan; 21/07/09 10:53 PM.

Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)