Hallo, ik ben bezig met een oude Solex, ik denk een 1400, met bolle zuiger en ronde gaten in de standaard. Heeft heel lang stilgestaan, blok zat vast. Aangezien ik nieuw ben in de Solex techniek even een paar vragen:
-Er zaten verschillende wielen onder, voor 24" en achter 23" .Klopt dit? Aan de staat van de wielen te oordelen zitten ze er allebei al heel lang onder, zie de fotoos.
-Ik wil er andere wielen (23") met vlakke velgen en een trommelrem achter op zetten ( er zit nu een terugtraprem op). Kan dit? Ik denk dat ik bij het balhoofd een gaatje moet boren voor de doorvoer van de remkabel.
- Ik heb het blok dat er op zat uit elkaar gehaald. De zuiger zat vast, ik heb de cilinder met zuiger en drijfstang gedemonteerd door het carterdeksel los te halen, de krukas kon nog wel iets gedraaid worden zodat ik de cilinder van de tapeinden kon halen( handig, zo'n eenzijdig gelagerde krukas..) Onder een pers van 1 ton heb ik geprobeerd de zuiger los te krijgen maar hij bleef vastzitten. Nou heb ik nog een blok van een 3800, kan ik dat gebruiken? Kan je ieder carterdeksel op ieder carter gebruiken of moet je ze bij het oorspronkelijke carter houden i.v.m. het pasvlak van de cilindervoet?

Vragen, vragen...Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen


Jos

Attached Images
wielen3.jpg (173.08 KB, 332 downloads)
wielen 1.jpg (240.51 KB, 339 downloads)
wielen 2.jpg (237.64 KB, 334 downloads)