Originally Posted by JochemUK
Hoi Joan,

Heb tank en pomp schoon gemaakt en zag dat de retour invoer naar tank verstopt zat. Ook veel rotzooi in tank dus alles goed schoon gemaakt en nu loopt hij prima.

Ik kan niet echt verschil merken met het afstellen van het schroefje met de uitkeping op de pot. Heb bodem plaatje volgens jouw advies losgehaald maar zag er allemaal schoon en goed uit.

Miss nog wel de plaatje voor de klep lichter maar heb ik via eBay in Frankrijk gevonden. Deze kan zowel the klep lichten met the motorhandel als met de gashendel. Is dat normaal? Ik zie diverse foto's van dit jaartal waar sommige het wel met handel en andere niet met de motorhandel kunnen decompreseren. Zie foto's
foto 1 en foto 2 zijn voor duidelijk verschillende solexen. met name foto 2 is anders en daarom gaat daar ook niet de kleplichter mee.
het is onder discussie of deze hendel wel origineel solex is of bedacht door een accessoire leverancier. als de tweede goed gemonteerd is gaat er een staalkabeltje naar beneden en die is ingehaakt in het motorklinkje, dit type liet de mtor namelijk niet van de band af staan met de hendel op de kop maar met een lullig gebogen plaatje en veertje gemonteerd in een beugeltje aan de zijkant van de linker schetsplaat dat plaatje kon op eensteuntje vallen en hield zo de motor in zijn bovenste positie, je moest pielen aan de zijkant om dat hendeltje weer los te krijgen, met het staaldraadje doorgevoerd naar de hendel boven ( die moest draaien om een boutje ) trok je aan het draadje en zo de motorklink los

Last edited by Joan; 15/09/20 09:16 PM.

Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)