Originally Posted by MarkN
Originally Posted by John Meisters
Ted vroeg mij of ik een CN22 formulier wilde, iemand uit Denemarken had problemen gekregen omdat hij dat niet had.
Ik ben totaal niet onderlegd op dat gebied dus heb het er maar bij laten doen.


Ken ik, daarmee kan de verkoper aangeven wat er in het pakketje zit en wat de waarde is.
De douane scant met rontgen alle binnenkomende pakketjes, als ze 2 van die kleine 'piel dingetjes' zien zitten en op het CN22 formulier staat, waarde is b.v. 10 euro (of dollar of wat dan ook) dan zullen ze minder snel genegen zijn het te openen.
m.a.w., dit kost me normaliter 35 dollar per stuk, dus 70 dollar samen, dat is meer dan de invoervrije voet van 22 euro dus daar moet normaliter invoerbelasting over betaald worden. Als Ted erop zet 10 euro dan krijg ik geen importheffing erover.
Ik bestel regelmatig spul in China o.a. frezen voor de freesbank, de chinezen doen dit standaard en de pakjes komen, tot nu toe altijd vrij van heffingen aan.
dat china gedoe, voor mij vaak een reden om meerdere bestellingen te plaatsen die dan weliswaar iets meer kosten qua verzenden, hetgeen meestal al niet duur is, dan met een verzamel bestelling over de waarde heen te gaan. De laatste tegenvaller die ik daar had was een bestelling in Australie, daar heb ik een bak extra geld voor neer moeten leggen niet normaal want de afhandelingskosten die ze dan ook nog berekenen maakt het eens zo duur


Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)