Dag allemaal,

Ik heb laatst een Solex 701 uit 1960 gekocht van iemand die hem al 3 jaar in de schuur had staan maar er niets mee deed.
De solex deed het dus niet.
Helemaal uit elkaar gehaald, schoongemaakt, nieuw brandstofpompje er op gemaakt, nieuwe plastic brandstoftank inclusief toevoerleiding van tank naar brandstofpompje. dit leidinkje heb ik wel zelf aangepast want het is een pompje van voor '64 en die hebben (volgens mij) een m8 draad en de enige toevoerleiding die ik kon vinden op internet was m9. dus ik heb van het oude ijzeren tankje het warteltje en tonnetje afgehaald en op het nieuwe leidinkje gemaakt.
Er zat een sproeier 28 in de carburateur bij aankoop maar ik heb 2 nieuwe sproeiers gekocht, één van 29 en één van 31.

als ik ga fietsen met schuifje bij de carburateur op "start" dan begint hij alleen te lopen als ik heel langzaam fiets. als hij dan eenmaal sneller gaat rijden dan stopt het motortje weer tot ik weer heel langzaam ga fietsen. er komt tijdens het rijden ook geen brandstof door de retourleiding.

hieruit maak ik op dat ik te weinig brandstoftoevoer heb. misschien door mijn zelfgefabriceerde toevoerleiding?? of hij pakt ergens valse lucht mee?? hoe kan ik dit controleren?

ik heb een paar fotos toegevoegd van mijn solex en zelfgemaakte toevoerleiding.

als iemand een idee heeft ik hoor het graag!

Groeten Tom.

https://ibb.co/cwJxM7
https://ibb.co/mT3Wg7
https://ibb.co/mj5cM7
https://ibb.co/dvwTTn