Dat patroon op de zuiger wil zeggen dat de spoelpoorten lang niet evenhoog zijn of er is in een van de spoelpoortyen een grote afwijking.
Dan bedoel ik een afwijking in de gehele spoelpoort maar kan ook in een gedeelte van de spoelpoort zitten.
Ook wil ik even iets opmerken wat door vele monteurs de lagers gewoon in de drijfstang gepèrst worden ,dat is een zeer gevaarlijke methode omdat deze dan zijdeling gaan lopen en de naalden er dan schuin in gaan lopen.
Voor het vervangen van het naaldlager moet de drijfstang worden voorgewarmt tot ongeveer 250 graden en dan het lager met een lichte druk zuiver parralel indrukken.
Als je de meest gebruikte mannier van inpersen gebruikt gebeuren er dingen waar een naaldlager absoluut niet tegen kan.
Ik zal even proberen uit te leggen wat er mis gaat
Het gat in een koude drijfstang is ongeveer 0,04 m.m. kleiner dan de buitendiameter van de naaldbus en kan dus eigenlijk niet in elkaar ,maar met geweld kan je nog geen ezel naaien ,dus zeker geen lager goed monteren. (een ezellin misschien wel)
Als je het toch met geweld wil proberen dan ontstaat deze situatie ,het te dikke begin van het lager moet in het begin in een te klein gat.
Nu gebeuren er in het begin twee fouten dingen.
Ten eerte het begin van het lager zal veel kleiner moeten worden om in het begin van het gat te kunnen,het naaldhuis word hierdoor kleiner in het begin en dus conisch.
Bij de drijfstang word het gat in het begin groter , dus ook conisch,
Bij de gehele montage heb je dus een coniche lager in een coniche drijfstang.
Je hebt nu dus een drijfstang die niet meer bruikbaar ,ook niet meer met een nieuw lager.
Het ergste komt nu ,je hebt nu een lager drijfstang combinatie waar je niets meer mee kan doen ( geen recht gat en geen rechte lagerbus)
Maak je de drijfstang warm en je drukt nu met een lichte druk het lager er in blijft het gat en het lager goed.
Als het lagerbinnenkant niet zuiver overal even groot is gaan de naalden een andere loopsnelheid krijgen dan aan de andere kant en gaan de naalden dus scheef lopen en dus vast tegen elkaar oplopen wat dus eigenlijk niet kan en houdt het soepel lopen van de naalden op en gaan de lagers naar links of rechts lopen en zal het lager zeer hoge krachten te verduren krijgen en warm lopen of zelfs helemaal vast.
IN het lager is geen plaats voor lagernaalden om scheef te liggen ( het worden dus echte dwarsliggers).