Orgineel bericht geplaatst door: Ruud88
Iedereen bedankt voor de tips, overigens ik snap de reacties voor het uitslaan van de zuiger maar zelfs de zuigerveren waren zover vergaan dat ze nooit meer los zouden komen. Had het blok zover als mogelijk uit elkaar gehaald, en toen pas eruit geslagen zodat er verder niets uit balans zou raken.

Inmiddels zit er een nieuwe zuiger in en hij draait perfect. Volgend weekend ga ik hem proberen te starten met dopsleutel 13 in boormachine. Ja inderdaad geen 14, het stuke draadeind op het voor het vliegwiel was te ver beschadigd, dus opnieuw draad eraan gemaakt. Enige probleem was dat deze nu rechtsdraaiend is, maar goed geborgd en draait goed mee.

Ruud


Geen probleem, om de solex te starten moet de moer toch rectsom gedraaid worden en gaat dus bij het starten alleen maar vaster zitten.
Alleen als de motor plots start en sneller gaat draaien dan de boormachine pas dan draait hij zichzelf los ( gaat dan relatief ten opzichte van het vliegwiel dus linksom)
Laatstgenoemde is een ervaringsfeit uit het aanstarten van mini-bikes met een puch Maxi blok ( deze draaien aan de vliegwielkant ook met de klok mee net als solex.)


Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)