Orgineel bericht geplaatst door: J.Rottine
Het is een helemaal standaard solexwiel voor het model ami(idd. Dirk) en de solexjes met de goudbies transfers vdh/stokvis en enaf.Diameter remtrommel is 70mm.
Er hoort een originele bout met een uiteinde zonder schroefdraad door het frame te zitten welke de remankerplaat blokkeert.
Echt topkwaliteit gemaakte wielen destijds.Remwerking is in de meeste gevallen voldoende door de toegepaste hevelconstructie.Een terugdrukveer voor dit type is niet echt nodig wanneer alles op de juiste manier gemonteerd zit.Gewoon de scharnierpunten goed gangbaar maken en houden (kopervet???).

Die veer was ook niet echt noodzakelijk Jouke. De hevel komt gewoon goed terug, maar ik vind het lekkerder rijden als je wat kracht moet zetten bij het remmen.
Wat me wel opviel was dat de buitenband ("made in indonesia") ontzettend moelijk om de velg ging. Ik heb het heilige geloof dat iedere band met de hand om een velg moet gaan als je het maar op de juiste manier doet (dus steeds een stukje verder oprekken met de hand!) maar in dit geval moest ik van mijn geloof vallen en echt een bandenlichter gebruiken voor het laatste stukje.

(de kop van de bout is inmiddels afgezaagd dus het ziet er allemaal weer origineel uit Roelof smile )


Groet, Tim