Ik had niet verwacht dat er zoveel reacties zouden komen op mijn "Frankrijk verhaal"! Er wordt nogal verschillend gedacht over het wel of niet durven en ik vroeg me af waarom ik dat dus helemaal niet heb.
Na lang denken wist ik het voor mezelf waarom ik rare ritten wel durf: Ik zie de solex (en ook mijn motor) niet als vervoermiddel en heb nooit tijdsdruk om ergens te komen. Ik hoef niet, en als het op de 2 wielen mij te gek wordt (ik raakte een keer op een of andere manier verdwaald in Engeland en kwam op een voor mij veel te drukke doorgaande weg terrecht)stop ik gewoon en ga of een andere weg zoeken, of ga de stoep op, of wat dan ook!

Ik moet er anderzijds niet aan denken dat ik met een aantal mensen op stap ga naar een gebied met een bijv. grote verkeersdrukte. In en met een groep ligt voor mijn gevoel een heel ander verantwoordelijksheid gevoel en kan je niet zomaar even stoppen of zoiets! In die situatie kies ik ook voor een tocht in Drenthe denk ik....

Maar ja, in Engeland kreeg ik reacties...geweldig! Maar links rijden blijft erg lastig en een achteruitkijk spiegeltje is daar een must, alleenal om jezelf zelfverzekerder te maken over waar het overige verkeer zich bevindt!

Met trips: nooit doen als je jezelf er niet lekker bij voelt!