Originally Posted by Remco1302
de afstand doet er bij Solex niet toe, het is enkel en alleen het moment van openen dat telt. Gevoelsmatig is 1 mm. te veel en dus staat je ontsteking waarschijnlijk te vroeg. Een Solex met te vroege ontsteking heeft altijd een zwakke of zelfs geen vonk. Weet je hoe je de ontsteking afstelt?
Hoe je moet afstellen weet ik, de schroefjes die eerst gedraaid moeten worden om af te kunnen stellen zijn niet los te krijgen. Is het verstandig om ze uit te boren en er nieuwe in te zetten?
meestens zijn de schroefjes al verrot gedraaid omdat de originele een veel te smalle gleuf hebben voor de schroevedraaiers die tegenwoordig beschikbaar zijn, het "blad" komt dan niet goed in de gleuf en de gleuf word dan niet volledig gebruikt waardoor de gleuf aangetast wordt.

Neem van een bitsenset een lange bits ( wel een setje nemen waar korte en lange in zitten) met een best passend schroevedraaier blad. haal het vliegwiel eraf zodat je ruimte hebt, houdt met een tang aan de zijkant het bitsje in wat er nog aan gleuf over is, eentueel bits iets bijslijpen als hij veel te dik is. zorg met slijpen WEL dat beide vlakken van het "blad' parallel blijven, veel slijpers hebben het slijpen verkeerd begrepen en slijpen zo dat er een V vorm ontstaat alsof het een bijl is, dat wrikt zichzelf UIT de gleuf.

Pak een ca 200 grams bankhamer en geef een korte droge tik op het einde van de bits terwijl hij in het schroefje staat, laat de bits in het schroefje staan en zet het handvat erop, draai schroefje los


boren gaat in 95% van de 100 fout als je niet heel getraind bent als het echt niet kan boor ik met een boor 4 mm het kopje iets in zodat de resten net genoeg zijn om het kopje met een schroevendraaier van het steeltje te kunnen draaien. er blijft dan een steeltje staan dat net (de dikte van het puntenplaatje) boven het maaiveld uitsteekt,omdat dan de spanning eraf is wil het draad nog wel los komen, met een scherpe griptang pakken en losdraaien maar dat is echt een stap als nik anders werkt

Last edited by Joan; 20/12/19 11:13 AM.

Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)