Hallo iedereen. Eerst even de beste wensen nog aan alle Solex liefhebbers op dit forum!

Ik heb een vraag aan de kenners... Ik heb een Black n Roll 4800 welke eigenlijk wel goed rijd. Alleen als de motor koud is, rijdt hij niet mooi, en wil niet erg snel wegkomen. De remlucht hendel naar links schuiven helpt niets. Dit is al zo sinds ik m in bezit heb.
Inmiddels is de hele motor uit elkaar geweest. Er zit een nieuwe zuiger in, nieuwe lagers, een nieuwe koppeling en nieuwe pakkingen. De oude S4800 Chinese carburateur voldeed niet, en heb ik een Oto carburateur geplaatst. Ook omdat het stationair draaien dan veel rustiger is. De "Solex" rijdt ongeveer 35 KM per uur als deze warm is.
Mijn vraag is het volgende: Wat kan de oorzaak zijn dat mijn B&Roll de eerste 5 minuten slecht op gang komt? Ook stinkt mijn broek enorm naar uitlaatgassen als ik een stukje gereden heb. Ik heb nog een Solex type 1700, en als ik daar op gereden heb ruik ik geen stank aan mijn kleren...

Ik zat zelf te denken aan de bougie. Ik heb de tussenruimte van de bougie ook al aangepast maar dit heeft niets geholpen. De ontsteking zelf is niet af te regelen. Deze is elektronisch. Een andere sproeier helpt ook niet. al vele getest.

Wie kan mij hiermee verder helpen?

Mvg, Arno uit Leeuwarden. wink