Hee Stan,

Ja die wartel hoef je niet verder aan te draaien, maar ik heb er al gezien waar de zeskant 3/4 in het kunststof zat, dus hij kán dieper maar ik zou het niet doen.

De lekkage kan van de tank zelf komen, maar meestal druipt de benzine naar onder vanaf de wartel, al lijkt het dan te komen van die rode cirkel.

Tap de tank af, draai de wartel los en plaats een ringetje zoals Joan al eerder omschreef. Daarvoor hoeft de tank niet eraf.

Tank demonteren is niet moeilijk: beugel en kapjes verwijderen, onderste wartel van de pomp losdraaien, voorste en onderste bout van de tank verwijderen, achterste bout enkele slagen los (hoeft er niet uit) en je kunt de tank zò afnemen. draai de tankwartel op de bankschroef los, verwijder het leidinkje, klaar. Nieuw tank plaatsen in omgekeerde volgorde, plaats eerst het tankfilter en zorg dat je de wartels RECHT indraait, zeker 3-4 keer rond voordat je de sleutel gebruikt. spuit ze even in met WD40 dan gaat het soepel. Moet je toch de sleutel gebruiken: als de wartel scheef zit draai je zowel wartel als pompgat kapot en ben je verder van huis dan toen je begon. Succes wink


Hou het simpel wink
Groeten, John.