Orgineel bericht geplaatst door: WelpieBart
Beste Roelof Smit.
In uw reactie hierboven schreef u dat de e-Solex niets met de oorspronkelijke Solex te maken heeft. Dat klopt. De Solex is OPNIEUW ontworpen door Pininfarina, naar de maatstaven van deze tijd en rekening houdend met de toekomst en het millieu.
Het is inderdaad geen oude Solex. Dat heeft u goed begrepen.
Zoals vele "oude" merken, is het merk Solex over gegaan naar een nieuwe producent (Sinbar). Denk daarbij aan merken als Lamborgini, Bugatti en bijvoorbeeld Vespa.
U denkt tevens dat de nieuwe Solex een electrische fiets is, maar dat heeft u niet helemaal goed begrepen. De nieuwe Solex is een bromfiets of snorfiets (2 uitvoeringen), waarbij NIET meegetrapt hoeft te worden, wat bij electrische fietsen WEL het geval is. Tevens schreef u dat je bij Halfords een proefrit kan maken met de nieuwe Solex, ook dat berust op een misverstand. Ik ben namelijk gisteren zelf naar de Halfords gegaan om de nieuwe Solexen te bekijken. Ze stonden er wel, maar je kan er GEEN proefritje mee maken, omdat er GEEN verzekering op zit en er tevens GEEN kentekens gemonteerd zijn. Dat is jammer.
Je schreef dat er maar 1 ding mis mee is, nl, dat je hem niet ruikt. Dat is een kwestie van persoonlijke smaak he? Persoonlijk krijg ik zelf hoofdpijn van verbrande benzinedampen.
Met vriendelijke groeten, Bart.


De E Solex is wel een elektrische fiets, de andere zijn fietsen met trapondersteuning en dat word ook duidelijk bij de verkoop vermeld.

Bij de Halfords kan men wel een proefrit maken dit word duidelijk op de site vermeld, er staat een lijst van vestigingen waar, ik neem aan dat die solexen of een kenteken hebben of groene platen.
http://www.halfords.nl/Documents/Overzicht%20filialen%20met%20e-Solex%20vanaf%20begin%20december.pdf

En natuurlijk ventileer ik mijn eigen mening, daar kunnen anderen in mee gaan of niet.


Vriendelijke groeten

Roelof