Hoi Roelof,
Om te beginnen heb ik niet zo'n mooie 'statie' foto van mijn brommer(s) als die van jou.Ik was in die tijd nog niet zo met foto's bezig.Dus mijn stukje lardeer ik dan ook maar met geleende plaatjes.

Mijn eerste brommert kreeg ik toen ik 16 werd van mijn ouders.
Ik moet daar toch even een correctie in aangeven.Mijn Vader (90 jaar) wees mij er vanmiddag op toen ik het hem liet lezen.
Ik was al aan het sparen voor een eerste brommer , en dat hebben mijn ouders beloont door de helft van het aankoop bedrag er bij te leggen. Met dank aan hun laugh
.
Het was een 3e hands opgeknapte Berini M21. Gekocht van een buurman die hem, samen met zijn toen ook jonge zoon, had opgekalefaterd.Maar ik was er blij mee.Je hoorde dan ook bij de bromnozems. grin En ik ben er toch lekker mee op kampeervakantie met vrienden mee geweest.Fietsen werd ineens een stukje verleden tijd. smile
Het zadel wat er op hoorde had de buurman vervangen door er een buddy-sit op te maken.En op zich zat dat niet verkeerd,heb ik aan den lijve ondervonden. wink

Na twee jaar hiermee gereden te hebben verkreeg ik de Sparta Sport van mijn oudere neef onder de kont, omdat hij zijn eerste auto'tje aanschafte werd ik zodoende de nieuwe berijder. Met die bromfiets heb ik jammer genoeg niet zo lang gereden, er was altijd wel wat aan en op een gegeven moment pakte ik hem van de standaard af, zakten de beide voorveerpoten zover uitelkaar, leek het wel een easy-rider, zo stond hij erbij. crazy Op het gebied van brommers repareren (lees maar, soms meer verknoeien )was ik in die tijd niet zo'n licht. blush.Dus hij werd van de hand gedaan.

Ja en nu komt het, van mijn derde brommer heb ik alleen het achterkantje,hij is net nog te zien op een klein (vakantie)foto'tje. frown dat deel uit de foto is bijgevoegd.
Ik kan hem wel nog goed voor de geest halen. Rood frame met antracietgrijze tank, en een Puch motor met geforceerde luchtkoeling eronder. Ik heb altijd gedacht een RAP Rocky, maar het model kan ik niet terug vinden op de RAP-site.Dus...??
Ik heb Peter Vennix al een mail gestuurd of hij er uit kan komen misschien. confused

Mijn laatst gekochte gloednieuwe bromfiets die ik in de tijd dat ik zelf mijn guldens ging verdienen en wilde hebben, omdat ik het model zo mooi vond toen ik hem zag, een Kreidler Floret RM. Mooie brommer... créme kleur met grijze tank , voetversnellingen,ik vond hem stoer. Erg veel plezier van, en mee gehad.Mijn jongere broer had toen zijn Garelli en daar mocht ik ook wel eens op rijden maar dat opgevoerde monster ging zó hard.... Hij is er ook een paar keer flink mee tegen de aarde aan geschoven. cry Dat was niks voor mij dus.

En ja hoe gaat het dan verder, ook ik haalde mijn rijbewijs en dan moet er natuurlijk ook een auto komen.Omdat elke gulden in die tijd welkom was heb ik mijn Kreidler toen verkocht.Voor een goede prijs, dat wel. En zoals het met vele zaken gaat heb ik daar nu achteraf spijt van. frown Nostalgie of erfgoed behouden kwam toen niet op in mijn gedachten. Later besef je dat. En nu moet je wereldprijzen neerleggen om dat 70e jaren gevoel weer te krijgen.
Maar ik heb gelukkig mijn Solex laugh en daar rij ik ook met veel plezier op.

Attached Images
2387-berini_m21_1958.jpg (59.11 KB, 4542 downloads)
2388-spartaGFsport1962.jpg (147.24 KB, 6551 downloads)
2389-lastscan.jpg (12.28 KB, 1970 downloads)
2390-Kreidler.jpg (23.55 KB, 2981 downloads)
Last edited by Opa_Ris; 06/10/08 05:16 PM.

Met Vriendelijke Groeten;
Aad Rissema
------------------------------
Unus Solex, plures amici

Geb. 05-06-1948
Overl. 20-12-2008