Dag dag,

Daar ben ik helaas weer...
Ik ben alvast begonnen met mijn solexen zomer klaar te maken :-)
Ik heb vorig seizoen veel problemen gehad met één solex dat niet fatsoenlijk wilde lopen. Dit is uiteindelijk opgelost na een complete vervanging van het brandstofsysteem.

Deze solex loopt nu eigenlijk ook prima, maar soms viel hij toch ineens geheel uit en was het weer heel lastig te starten. Toen ik het blokje van de brommer afhaalde en in een standaard probeerde te starten, startte hij zo.
Blokje weer terug op de solex gemonteerd en hij startte weer zonder moeite. Het probleem had ik dus nog niet gevonden. Tijdens het rondje rijden geen probleem gehad, totdat ik een drempel moest nemen en het brommertje weer uitviel....
Snel genoeg merkte ik dat het blokje met enige kracht verder op het wiel wilde zakken dan dat ik gewend ben (dit gebeurde dus ook bij het nemen van de drempel). Wanneer dit gebeurd, is er geen leven meer in het blokje te krijgen. Til ik het blokje weer iets op, start hij zonder problemen en loopt het weer als een zonnetje.

De bromfiets heeft nieuwe schetsplaten, dus ik vind het al heel apart dat het blokje verder kan zakken dan mijn andere solex (overigens lijkt het allemaal hetzelfde te zitten).
Heeft iemand ooit gehoord van deze eigenschap? Ik heb veel gezocht, maar alleen problemen gevonden van blokjes dat stroef liepen vanwege te strakke veren.
Deze valt gewoon totaal uit, net of het geen brandstof meer krijgt. Heel apart aangezien er niks afgekneld kan worden bij dergelijke blokjes.

Alvast bedankt smile

Groeten,
Sef


-