ik heb iets dergelijk gehad tijdens een toertocht een paar jaar terug, toen gebruikte ik nog "Kroon" mengolie. Ik stond tijdens de toertocht ineens zonder benzine ( gewoon op dus) en moest stoppen om bij te vullen. na het vullen de motor koud en wilde echt niet meer starten, de koppeling kreeg hem niet meer door zijn "compressie" . Kap ook losgemaakt zat vliegwiel bijna vast , met de hand rondgedraaid tot hij weer soepel liep. daarna was de koppeling sterk genoeg om hem weer opgestart te krijgen.


Mijn vermoeden toen ( en nu nog) dat deze olie makkelijk "verharst" en dan de zuiger aan de cilinder lijmt , maak je het weer gangbaar werkt het weer, eenmaal warm is het weer soepel.
Die verdachten bank mede gevoed door tractor en Honda C310 viertakt , daar gebruikte ik 2 takt benzine die "over" was gevolg kleppen van tractor vast na koud staan en van de C310 de gasschuif van de carburateur niet meer op en neer te krijgen en met name die laatste liet zien dat er een soort van lijm overgebleven was na verdampen van de benzine.

zie het...bericht uit 2014 scrollen naar 06/23/14 11:37AM

Last edited by Joan; 27/06/19 06:44 PM.

Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)