Goedendag iedereen, ik zal me even voorstellen, m'n naam is Nick, 27 jaar, en ben sinds 2 dagen in bezit van een Black n Roll 4800 die ik heb gekocht van iemand in onze straat. Er zitten nauwelijks kilometers op, en lijkt in het algemeen in hele goede staat omdat ie ook altijd in een schuur is bewaard. Ik ben nu al een tijdje jullie forum aan het verkennen, en heb de Solex 3800 handleiding een paar keer gelezen, maar uiteraard heb ik heel veel vragen, ik begin echt van 0 kennis.

Ik heb zelf best wat ervaring met sleutelen, in ben op dit moment de wankelmotor van m'n Mazda RX-7 aan het reviseren, en werk in de elektrotechniek, dus heb veel ervaring met elektronica, kabelbomen, ECU's etc... Maar nu heb ik dus een voertuig met carburateur en 2-takt motor, dus dat is allemaal weer nieuw, wat ik wel heel fijn vind!

Het doel wat ik heb is eigenlijk om zelf te kunnen sleutelen aan het motorblok en andere componenten, ik heb gehoord dat de kwaliteit van de Black n Roll minder is (ivm china?) en ben dus ook benieuwd of ik bepaalde onderdelen (zuiger, carter, kop) kan vervangen voor hoogwaardige componenten die langer mee gaan. In de eerste instantie ga ik nu gewoon genieten van de fiets (kan ik het zo noemen?), en ik zal na verloop van tijd beginnen met het openmaken van bepaalde componenten, ik wil eigenlijk eerst nog wat kennis op doen.

Ik zou het zeer op prijs stellen als jullie misschien informatie zouden kunnen delen, zoals handleidingen etc., want ik heb zelf ook geen handleiding voor deze Black n Roll, en weet dus niet of er veel overeenkomsten zijn met een 3800 bijvoorbeeld...

Ik heb wel 1 foto voor jullie waar ik een vraag over heb, dit zit bovenop 'het blok', en het is een hendeltje en een soort wieltje, dienen deze ergens voor? Ik heb in principe op het stuur alleen maar een decompressie hendel en een gashendel.

[Linked Image]

Ik ben in ieder geval super enthousiast om te leren over Solex motoren, ben aan het bijlezen over carburateurs en 2-takt motoren (delen veel gelijkenis met wankelmotor), en zal uiteraard veel op het forum kijken.

Groeten,

Nick