Originally Posted by Joan
Originally Posted by solexnl
Originally Posted by John Meisters
Als het toch al naar de kl**te is dan klem ik het tandwiel zò vast in de bankschroef tot er niks meer draait en dan draai ik aan het wiel. Tandwiel is er dan in no time van af.


Wanneer je er een normaal freewheel met 2 gleuven ( en geen moderne rommel die maar 1x te monteren is) op hebt zitten dan draai je hem er toch zo af met het juiste gereedschap ?

zie bijlagen
een dergelijk tool heb ik ook ergens liggen maar dan met een hevel er aan, echter daar heb ik wel een speciale bus bij die je met de wielasmoer moet vastzetten zodat je dat gereedschap in het freewheel vast zet, dan denk je terecht maar dan komt hij toch niet los ? Ja feitelijk niet maar dat is om de eerste "TIK" te geven aan het free wheel zodat hij los komt , als hij eenmaal los is moet de moer weer weg want het geheel moet wel omhoog komen . helaas zijn de meeste gleuven in een freewheel al door eerde mislukte pogingen schuin afgerost en dan werkt het gereedschap niet meer


dat komt veel voor ja.

Ik zet de freewheel demontage altijd in de bankschroef, leg het wiel hierop, druk het met het bovenlichaam stevig in de tool en dan een lichte ruk aan het wiel (lekker veel slag) en 9 vd 10 keer is ie zo los.

Han