Beste forumleden,

Sinds deze week de eigenaar van een mooie Solex 3800. Eindelijk kan het solex-genieten beginnen (foto's volgen spoedig).

Nu probeer ik mij al enige tijd aan het verdiepen in het aspect verzekeringen, maar ik loop toch tegen een aantal zaken aan. Hier op het forum was al een topic met verzekeringen, maar helaas heeft dit topic mijn vragen nog niet beantwoord.

Allereerst de keuze voor het type verzekeringen. Er bestaan bromfiets, snorfiets, zoemfiets (waarvan ik vermoed dat de solex hier onder valt?) en oldtimerverzekeringen. Deze keuze verward mij al. Mijn solex betreft er een met een blauwe kentekenplaat. Kortom: snorfiets of 'zoemfiets'? Volgens de beschrijving volgens mij beide te interpreteren als een solexverzekering?

Vervolgens wordt er soms gevraagd om de cataloguswaarde. Maar ja, wat vul je hiervoor in bij een 3800?

Ook de keuze tussen alleen WA of WA + casco ben ik nog niet overuit. Hoor graag wat jullie mening hierover is. Is het wel de moeite waard bijvoorbeeld om casco te verzekeren? Is de uitkering bij bv diefstal wel toereikend? Er zit vaak een fors premieverschil tussen WA en WA casco, dus ik ben benieuwd.

Hoop dat jullie enig advies hebben. Welke verzekering raden jullie aan? Hartelijk dank voor jullie visie alvast.