Origineel bericht van: Huub
dit is een militaire prufrex testkast kan veel meer als een spoel meten en een condesator 6 12 &24 volt het Nato stok nr staat op de kist en als het legerspul is is er ook dokumentatie maar waar kan ik je niet vertellen maar er is wel hoop
Met wat speurwerk heb ik nu toch de eerste aanknopingspunten gevonden op de website van een militaire bibliotheek.
http://www.technische-troepen.nl/biblio/bibliotheek.php?case=catgereedschap
Het NATO stock nummer komt voor wat betreft de laatste 9 cijfers overeen in ieder geval met hetgeen op mijn kast staat en die laatste 9 zijn bepalend en dus de belangrijkste. ( xxxx-17-706-7097)

Vooralsnog lijkt het te gaan op een Prüfrex L9 of een afgeleide daarvan.
Ook op de eerste foto van mijn bericht is te zien dat er een paar extra accuaansluitingen achteraf bij zijn gezet, evenals 2 zekeringhouders, zoek de verschillen!

Ik heb inmiddels ook een locatie gevonden waar deze Prüfrex in een depot staat en de compagniecommandant liet me vandaag per email weten dat hij één van zijn technische mensen alvast een duidelijke foto zou laten maken van de tekst aan de binnenkant van de deksel en mij die zal doorsturen.
Zie hier de website waar ik hem vond.

http://www.41dko.nl/?id=29

En hieronder is wat info uit de bibliotheek, een ander ijzer wat we in het vuur hebben, want als de voorraad groter dan 1 is (meest rechtse kolom) dan kan tegen vergoeding een exemplaar worden gekocht.

Wordt vervolgd en als iemand bij toeval documentatie van de L9 heeft, dan uiteraard van harte welkom!



Groeten, Geert


Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn Solex Oto '63