Solex forum
Posted By: Joan Solex gashandvat - 17/09/19 08:37 PM
Ik heb al regelmatig gesteld dat periodiek onderhoud het leven van de solex aardig kan rekken. Gebrek aan onderhoud geeft telkens weer reden tot falen.
Nu ook weer, werd een solex aangebracht die helemaal niet meer reageerde op het gashandvat ( dat toch al niet veel voorstelt) , dat handvat dat gecombineerd werkt met draaihandvat/remhevel.
Gebrek aan smering !! Dus advies doe op het scharnierpunt, een spanstift in het aluminium regelmatig een druppeltje olie.
Verzoek was om dat te repareren. Geen idee of daar nog nieuwe plaatjes voor te krijgen zijn. Dus spanstift eruit, plaatje gedemonteerd, het gat van origineel 5.5 mm kompleet uitgesleten, het enige dat het gashandvat nog deed was het plaatje een beetje heen en weer schuiven. Gat in plaatje gekuist ( weer bijna rond gemaakt, 7.2 mm ging net) busje gedraaid ( langer dan plaatje dik is vanwege de nodige "zoekrand" om hem te kunnen plaatsen en extra vanwege aanduwen) erin geperst en uiteinden bijgewerkt . Ben je twee uur verder maar het werkt weer.


Bij Ad kan ik ze op zijn website niet vinden, na enig zoeken bij Marcel wel ( via "alle categorien")

Attached picture handvat 1a.jpg
Attached picture handvat 2.jpg
Attached picture handvat 3.jpg
Posted By: MarkN Re: Solex gashandvat - 17/09/19 09:47 PM
Een draaibankje is in heel veel gevallen toch wel errug handig! mooi gefixt.
Posted By: Johnny_Solex Re: Solex gashandvat - 18/09/19 10:10 AM
Inderdaad een draaibank is wel een must met zulke problemen maar niet iedereen heeft er een.
© Solex Forum